Lav din egen likør

Lav din egen hjemmelavet likør: vi har det rigtige tilbehør

Likører har mange forskellige smage at vælge imellem. Der bør derfor være en passende hjemmelavet likør, der passer til dine smagsløg. Bortset fra det er det endda muligt at fremstille likører selv med en relativt lille indsats. 

Hvis du gerne vil prøve det, finder du forskellige sæt med praktiske redskaber til produktion af hjemmelavet likør i vores butik.

Lav din egen hjemmelavet likør - det vigtigste du skal vide

  • Likører er aromatiske spiritus, der indeholder mindst 100 gram sukker pr.
  • De fleste likører indeholder mellem 15 og 35 procent alkohol i volumen.
  • Udvalget af likører er stort og omfatter blandt andet urte-og frugtlikører samt fløde-og æglikører.
  • Med de rigtige ingredienser og lidt tålmodighed kan likør let fremstilles af dig selv.
  • Ud over klassiske frugtlikører kan ekstraordinære likører også laves med lidt kreativitet.
  • I vores butik finder du praktiske sæt, ved hjælp af hvilke du kan tilberede din hjemmelavede likør særligt let.

Hvad er hjemmelavet likør?

Likører er en slags spiritus, der har en særlig aromatisk smag og også har et relativt højt indhold af sukker. En liter likør indeholder mindst og vi mener mindst 100 gram sukker. Indholdet af alkohol kan variere markant fra type til type. Som regel varierer det fra 15 til 35 volumenprocent. Imidlertid indeholder nogle likører også betydeligt mere eller mindre alkohol.

Forskellige typer likører

Så forskelligt som alkoholindholdet kan være, så forskelligt er udvælgelsen af forskellige typer likører. Ud over urtelikører er der for eksempel creme likører og æglikører. Bortset fra det er frugtlikører også meget populære.

Det store udvalg sikrer, at en passende likør er tilgængelig til næsten enhver smag. Hvis du stadig ikke finder det, du leder efter, eller bare vil prøve noget nyt, kan du alternativt lave likør selv.

Det arbejde der er involveret er lidt mindre, end det du måske går og tror. Så det er værd at bare prøve det en gang. Bortset fra det er en hjemmelavet likør også en god gave, som du kan give en ven eller et familiemedlem en unik og speciel gave.

Lav likør selv: hvilke ingredienser er nødvendige?

Hvis du gerne vil lave din egen likør, har du brug for de rigtige ingredienser. For en klassisk frugtlikør har du normalt brug for et halvt kilo frugt, 250 gram sukker og 750 ml alkohol.

Når du beslutter dig for en bestemt type frugt, kan du styres helt af din personlige smag. Kirsebær, hindbær, pærer eller æbler til at lave en frugtlikør selv.

Hvilken alkohol er egnet til hjemmelavet likør?

En sikker alkohol er selvfølgelig en af hovedingredienserne i den hjemmelavede likør. Hvilken type alkohol der er bedst, egnet afhænger på den ene side af ens egen smag og på den anden side af den type likør, der skal tilberedes. Rom, korn eller vodka betragtes blandt andet her. Jo bedre typen af alkohol passer til dit projekt, jo mere tilfreds vil du være med resultatet i sidste ende.

Tilbeedning af ingredienserne til den hjemmelavede likør

I praksis viser forberedelsen af hjemmelavet likør sig at være overraskende enkel. Hvis du vil lave en frugtlikør, er det første, du skal gøre, at tilberede frugten. Vask frugterne grundigt, og fjern om nødvendigt skræl og kerner. Større frugter, såsom æbler, skal også skæres små. Hvis du bruger ikke-spiselige frugter, såsom kvæder, i rå tilstand, skal de også koges, før du kan starte den egentlige tilberedning af din hjemmelavede likør.

Tilbered likøren og vent

Når forberedelserne er færdige, er det tid til at starte likøren. Til dette formål fyldes alkoholen, sukkeret og frugterne i en passende beholder, som derefter forsegles så lufttæt som muligt.

Beholderen med den likør, der lige er indstillet, skal opbevares på et mørkt og køligt sted. Alt du behøver nu er lidt tålmodighed. Afhængigt af hvilken type frugt du bruger, kan du forvente, at din likør tager mellem fire og otte uger.

Kreative ideer til specielle likører

Selvom de fleste likører er lavet af frugt, behøver du selvfølgelig ikke at begrænse dig til frugt, når du tilbereder din hjemmelavede likør. Du er velkommen til at lade din kreativitet få frit spil. Der er ekstremt mange fuligheder. Selv slik eller chokolade er velegnede til selv at fremstille meget specielle likører.

Derudover kan du forresten også bruge forskellige krydderier til at forfine din hjemmelavede likør. Prøv for eksempel peppernødkrydderi, som du kan tilføje, for at give likøren en julet smag, eller måske endda vanilje eller jordbær hvis du kan lide noget, der smager lidt anderledes.

Så vær åben og kreativ, når du selv laver dine egne likører. Du vil blive overrasket over, hvilke store kreationer du kan lave, med lidt eksperimentering.

Hvor længe kan hjemmelavet likør holde sig?

Holdbarheden af en hjemmelavet likør afhænger af flere faktorer. Hvis du har besluttet at tilberede en simpel frugtlikør, kan du normalt forvente, at den vil holde i flere måneder takket være den alkohol, den indeholder.

Med fløde-eller æggelikører kan du på den anden side antage, at de kun forbliver spiselige i mellem to og fire uger og derfor bør bruges op med det samme.

Hjemmelavede snaps til den hjemmelavede likør

I princippet er det selvfølgelig helt muligt at brænde den væske, du har brug for til likøren selv med en stille. Enhver, der beslutter at tage denne rute, skal dog informere sig på forhånd om de gældende love. Fordi privatpersoner ikke har lov til at brænde deres egne snaps i alle lande.

I Tyskland må destillerier f.eks. ikke anvendes privat til fremstilling af alkohol. Hvis du selv vil lave likør, har du intet andet valg end at få fat i en købt snaps.

Køb sæt til hjemmelavet likør online

Hvis du gerne vil lave likør selv og har brug for de rigtige værktøjer til dette formål, er du kommet til det rigtige sted. I vores butik finder du forskellige sæt med redskaber for at kunne lave likør selv.

Køb det valgte sæt nemt online, og begynd snart at lave din første likør selv. Vi er sikre på, at du vil nyde det og måske endda opdage en ny hobby for dig selv.