Cataplana

Cataplana kobbergryder - Spændende køkkenredskaber til retter fra middelhavet

Cataplana kobbergryder er et helt særligt køkkenredskab, som er blevet mere og mere populært hos os i de senere år ogkan bruges både til traditionelle retter fra det portugisiske køkken som for eksempel bacalao Du kan dog også bruge det til alle mulige andre retter, der ikke nødvendigvis har med traditionel portugisisk madvarer at gøre.

Ønsker du at købe en Cataplana kobbergryde, finder du den i vores sortiment. Du skal blot bestille din Cataplana online, og lade os levere din ordre hurtigt og nemt.

Det skal du vide om Cataplana kobbergryder

    • Cataplana er et traditionelt køkkengrej fra Portugal, der bruges til at dampkoge mad.

    • Ud over kataplanaer af kobber findes der nu også modeller af aluminium, hvoraf nogle endda er belagt med teflon på indersiden.

    • Hvis du vil lave mad med Cataplana på et normalt komfur, skal du sørge for, at den pågældende model har en flad bund.

    • Hvis Cataplana skal bruges på et induktionskomfur, skal du sikre dig, at modellen er egnet før køb.

    • Med den rette omhu og omhyggelig håndtering kan du sikre, at Cataplana kobbergryden holder længst muligt.

    • Retterne tilberedt i de traditionelle gryder byder på en stor variation af smag og kaldes også Cataplana.

    • I vores butik kan du købe Cataplana kobbergryder af høj kvalitet, som vi bekvemt kan levere til den adresse du ønsker.

Hvad er en cataplana?

Cataplana er traditionelt køkkengrej fra Portugal. Den består grundlæggende af to pander. Disse er forbundet med hinanden med et hængsel. På siderne af Cataplana er der skruer, som den kan lukkes tæt med. Dette gør det muligt at dampe maden, der er tilberedt i den, langsomt ved lave temperaturer. Dette fører til en unik smag, som ikke kun har vakt entusiasme i Portugal i lang tid.

Sådan fungerer Cataplana gryder

Da Cataplanaen er tæt lukket under tilberedning, dampes maden forsigtigt i den. Som et resultat er de ikke kun forberedt sundt. Derudover er deres smag optimalt bevaret. Under tilberedningen blandes smagene fra de forskellige ingredienser sammen, hvilket gør de færdige retter til en rigtig god smagsoplevelse.

Hvilket materiale er en cataplana lavet af?

Cataplanas blev oprindeligt lavet af zink. Med tiden begyndte de dog at blive lavet af kobber. Sådan er det stort set stadig i dag. Den portugisiske trykkoger har dog længe været tilgængelig i andre materialer. For eksempel fås Cataplana nu også i aluminium. Nogle af dem er så også belagt med teflon på indersiden, hvilket skulle sikre en længere levetid.

Hvorfor en kobber-kataplana er et godt valg

Kobber har længe været brugt til fremstilling af køkkengrej. Selvom andre materialer såsom rustfrit stål og aluminium er meget mere almindelige i dag, er kobbergryder stadig meget populære, især i den professionelle sektor.

Når det bruges som materiale til køkkengrej, har kobber blandt andet den fordel, at det har en rigtig god varmeledningsevne og reagerer hurtigt på temperaturændringer. Dette gør det muligt at tilberede maden særligt jævnt og målrettet med gryder lavet af kobber.

Til hvilken besætning er Cataplana egnet?

En traditionel Cataplana kobbergryde har en rund bund. En sådan model kan naturligvis ikke bruges på et moderne komfur, der for eksempel har en glaskeramisk kogeplade. Til dette formål findes der dog kataplanaer, der er udstyret med en flad bund, så de har et sikkert fodfæste ved madlavning.

Det er derfor let muligt, trods et moderne køkken, at stole på det traditionelle køkkengrej fra Portugal og dermed nyde den helt særlige smag, som denne tilberedningsmetode fører med sig.

Kan Cataplana også bruges på et induktionskomfur?

Induktionskomfurer giver mulighed for hurtig regulering af tilberedningstemperaturen. De er desuden energieffektive, hvorfor flere og flere vælger at købe et induktionskomfur frem for et traditionelt elkomfur.

En af de klassiske Cataplana modeller, der er lavet af kobber er dog ikke egnet til madlavning på en induktionskogeplade. Dog er der fremstillet nyere modeller, der er specielt egnet til induktionskomfurer. Så hivs du har et af disse komfurer hjemme i privaten, skal du lige sikre dig, at du får fat i den rigtige model, der passer til din induktionskogeplade.

Hvilke retter kan tilberedes i en Cataplana?

Retterne tilberedt i Cataplana omtales generelt som Cataplana eller at skulle spise Cataplana. Den traditionelle portugisiske kogegryde viser sig at være ekstremt alsidig. Det er særligt velegnet til tilberedning af fisk og skaldyr. Udover det kan en Cataplana også bruges til at tilberede kød- og veganske retter uden problemer. Du får også et køkkengrej, der kan bruges til at tilberede, lidt af det hele.

Med lidt kreativitet og øvelse kan du altid fremtrylle nye retter på bordet med din Cataplana og derefter spise lækker og alternativ mad, sammen med din familie og venner. Hvis du kan lide smagen af maden fra middelhavet, vil du helt sikkert elske at lave mad med en Cataplana kobbergryde.

Cataplana kobbegryder - Husk at vedligeholde dem

For at kunne gøre brug af din Cataplana kobbergryde så længe som muligt, er det vigtigt, at du er lidt opmærksom på plejen. For at holde kobberet skinnende kan det være nødvendigt at polere Cataplanaen fra tid til anden.

Rengør heller ikke din Cataplana kobbergryde i opvaskemaskinen, men vask den i hånden. Undlad også at række ud efter rengøringsredskaber såsom ståluld ved skylning, da disse meget let kan ridse kobberet. Det gælder selvfølgelig også ved madlavning, hvor man bør undgå metalbestik og i stedet bruge fx en træske.

Ved at følge disse enkle regler og passe på din Cataplana, vil du sikre, at du kan nyde kobbergryden så længe som muligt og bruge den igen og igen til at tilberede gode middelhavsretter.

Køb højkvalitets kobber cataplana

Hvis du vil nyde retter tilberedt i en Cataplana, er du kommet til det rigtige sted. I vores butik finder du cataplanaer af kobber i den allerbedste kvalitet, der nemt kan bestilles på vores hjemmeside.

Køb din nye Cataplana og glæd dig til at modtage et produkt, der giver en helt speciel madlavnings- og smagsoplevelse, der helt sikkert også vil imponere dig. Vi er sikre på, at du vil væretilfreds med din kobber Cataplana og den kundeservice som vi tilbyder.