Samovar

Køb en samovar: den ideelle løsning til en lækker te

Hvis du leder efter en særlig måde at lave din te på, kan en samovar være det perfekte valg for dig.

Står du og skal købe en samovar, så har du fundet frem til den butik på markedet, der har de fleste modeller af Samovar. I vores sortiment finder du samovar af høj kvalitet, som du kan bestille online og få leveret direkte til din dør, eller til den adresse som du har brug for at få den leveret til.

De vigtigste ting om samovar på et øjeblik

 • Samovar fås i forskellige designs og størrelser.
 • Tidligere blev kul eller petroleum brugt til at varme en samovar op.
 • Moderne samovar er udstyret med et elektrisk varmeelement, som gør dem nemmere at bruge.
 • Enhver, der foretrækker den klassiske model, er nok lidt nostalgiske anlagt. Derfor kan man stadig vælge en kuldrevet samovar.
 • Hvis du elsker at drikke te, og hvis te er vigtigt for dig, så vil samovar inspirere dig.

Hvad er en samovar

En samovar er en speciel kedel eller temaskine. Samovar er oprindeligt fra Rusland. Temaskinerne fås i forskellige størrelser.

Klassiske samovar er rigt udsmykkede. I mellemtiden findes specialkedlerne dog også i mere simple udgaver, så det burde ikke være svært for dig at finde en samovar, der passer til dine behov.

Samovar har en lang tradition

At lave te med en samovar har en lang tradition. De klassiske temaskine blev allerede nævnt skriftligt i første halvdel af 1700-tallet. I flere år nu har den russiske by Gorodets endda haft et museum, hvor interesserede besøgende kan se historiske samovar.

Ud over russisk temaskine til tilberedning af te særligt udbredte i Ukraine, Tyrkiet, Hviderusland og forskellige centralasiatiske lande. På nogle sprog er stavemåden samovar også almindelig.

I mellemtiden nyder de traditionelle tebryggere også stigende popularitet hos os. Flere og flere teelskere sætter pris på den særlige måde at tilberede på. Måske vil du snart være en af ​​dem og nyde din første te, som du tilberedte med den samovar, du købte hos os.

Afslappet te-nydelse med en samovar

Enhver, der sætter pris på en kop te, vil blive glad for tilberedningen med en samovar. Tebryggerne viser sig ikke kun at være praktiske. Derudover er de også rigtige blikfang i privatlivet og i cateringbranchen, hvilket helt sikkert også vil tiltrække dine gæsters opmærksomhed.

Brug for eksempel en samovar til at tilbringe en hyggelig aften med din familie eller venner. Den traditionelle tetilberedning sikrer en afslappet atmosfære, hvor du kan nyde interessante samtaler samt en god kop te.

I vores hektiske tider kan dette hjælpe os til at falde til ro og få nye kræfter til hverdagens udfordringer.

Hvordan fungerer en samovar?

Hoveddelen af ​​samovar er en vandkedel udstyret med en afløbshane. Hermed kan det varme vand fjernes og bruges til at tilberede te.

Normalt kan samovarens vandtank fyldes med vand gennem en åbning i toppen. Ved opvarmning lukkes åbningen med tilhørende låg. Låget på samovaren er udstyret med små åbninger, så den resulterende vanddamp og dermed trykket i kedlen kan slippe ud.

Hvis samovar skal bruges til at tilberede te, sættes en tekande, kaldet en chainik på russisk, på låget. Et tekoncentrat tilberedes i gryden. Til dette formål fyldes den med en lille mængde vand og en forholdsvis stor mængde løse teblade.

Tekoncentratet kan holdes varmt i flere timer på samovar. For at lave en drikkelig te af det, blandes noget koncentrat med det varme vand fra samovar kedel.

På den måde kan koncentrationen af ​​teen justeres helt efter din egen smag. Dette er en stor fordel, især hvis flere ønsker at drikke te, som det er normalt, når man tilbereder te med en samovar.

Derudover er vandkedlen i en samovar normalt meget vanskelig at rengøre. Hvis teen blev tilberedt direkte i elkedlen, ville fjernelse af aflejringer fra teen være forbundet med en tilsvarende høj indsats.

Samowar i forskellige størrelser

Hvis du vil købe en samovar, skal du blandt andet tage stilling til en bestemt størrelse. Udvalget er ret stort.

Der findes både mindre modeller med vandtank med en kapacitet på tre liter og store samowar med vandtank, der kan fyldes med 15 liter vand til opvarmning.

Det er ikke muligt generelt at sige, hvilken størrelse der er den rigtige for dig. Det afgørende her er primært den påtænkte anvendelse af temaskinen. Det er derfor værd at bruge et øjeblik på at tænke over, præcis hvordan du har tænkt dig at bruge din nye samovar, og hvilken størrelse der passer bedst til dit tilfælde, inden du køber den.

Hvis du vil bruge din samovar privat til at lave te, er en kompakt enhed med en tre til fem liters kedel helt passende. Til gengæld, hvis samovaren skal stå til rådighed for gæster i en kantine, hotel eller restaurant til at lave te, har du ret med en stor model med en 15-liters vandkedel.

Samovar lavet af forskellige materialer

Udover forskellige størrelser kan du også vælge mellem forskellige materialer, når du køber din samovar. For eksempel er der modeller lavet af rustfrit stål. Med sådan en samovar vælger du en robust og holdbar enhed.

Udover det er der også porcelænssamovarer. Sådan en temaskine ser uden tvivl meget elegant ud og kan som regel også score med en lang levetid. Du skal dog huske på, at porcelæn lettere kan gå i stykker, hvilket selvfølgelig ville være mere end irriterende, hvis der er tale om en samovar af høj kvalitet.

Ud over enheder lavet af rustfrit stål eller porcelæn er der nu flere og flere samovar, der i det mindste delvist er lavet af plastik. De fleste af disse er billigere enheder, som især burde appellere til prisbevidste teelskere.

Elektrisk Samovar eller med kul

Det er velkendt, at varmt vand er uundværligt til tilberedning af te. En mulighed for at opvarme temaskinerne bør ikke mangle. Klassiske samovar drives med trækul eller i nogle tilfælde med petroleum. Moderne samovarer er på den anden side elektriske. I princippet fungerer de som en konventionel kedel.

Elektriske samovar

Elektriske samovar er for det meste standarden i dag. Du skal naturligvis bruge en stikkontakt til din drift, som du kan tilslutte temaskinen til.

Den fyldte elektriske samovar skal blot tændes for at opvarme vandet i kedlen. Den ønskede temperatur kan normalt indstilles. Så snart han har nået dette, slukker den elektriske samovar. Når vandet er afkølet, tændes varmen igen.

Dette sikrer, at dit tevand altid har den rigtige temperatur, og du behøver ikke konstant at bekymre dig om vandtemperaturen, mens du er sammen med dine gæster. Derudover viser en elektrisk samovar med automatisk temperaturstyring sig at være særdeles energieffektiv. I tider med klimaforandringer og stigende elpriser er dette uden tvivl en stor fordel, der taler for at købe sådan en samovar.

Samovar med trækul

Selvom en elektrisk samovar viser sig at være særlig praktisk i hverdagen, foretrækker nogle teelskere stadig den klassiske version.

Hvis dette gælder for dig, bør du overveje at købe en kul samovar. Udvalget af tilsvarende modeller er naturligvis meget mindre end tilfældet er med elektrisk opvarmede samovar. Ikke desto mindre er der enheder, som du kan bruge i dette tilfælde.

Husk dog, at det er lidt mere involveret at lave te med en kulsamovar. Du skal jo selv sørge for, at vandet i kedlen permanent har den ønskede temperatur. Derudover er afbrænding af kullet i samovar uundgåeligt forbundet med en vis lugtgener. Afhængigt af de lokale forhold kan dette være et udelukkelseskriterium.

Men hvis du heller ikke har noget imod det og gerne vil have en særlig nostalgisk oplevelse til at lave te, er en klassisk kulsamovar uden tvivl et godt valg, som helt sikkert vil imponere dine gæster.

At købe en samovar: hvad skal du være opmærksom på?

Ønsker du at købe en samovar, vil du hurtigt opleve, at udvalget af forskellige modeller er meget stort. Først og fremmest er det positivt. Samtidig sikrer denne omstændighed også, at det ikke altid er let at finde en passende samovar.

Når alt kommer til alt, kan individuelle præferencer og krav nogle gange variere betydeligt. For at købe en samovar, der optimalt lever op til dine personlige forventninger, bør du derfor være opmærksom på et par punkter på forhånd.

En samovar er trods alt ikke noget, du vil købe for ofte. Jo bedre den valgte model passer til dig, jo længere vil du nyde at bruge den.

Vær særlig opmærksom på følgende punkter, hvis du vil købe en samovar:

 • Skal det være en elektrisk samovar eller en kulsamovar?
 • Hvad er kedlens volumen?
 • Hvilke materialer er samovaren lavet af?
 • Kan enheden overbevise med hensyn til kvalitet?
 • Har samovaren det udstyr, du ønsker?

Udover det kan du selvfølgelig også overveje samovar udseende, når du træffer din købsbeslutning. Om du foretrækker et klassisk design med overdådig udsmykning eller et enkelt og moderne look, er helt op til dig.

Hvor meget koster en samovar?

De omkostninger du skal regne med, når du køber en samovar, kan variere betydeligt fra model til model. Meget billige og enkle enheder er tilgængelige for omkring 100 euro.

Du kan nemt bruge flere hundrede euro for en samovar af høj kvalitet inklusive tilbehør. I sidste ende er det selvfølgelig helt op til dig, hvad der er vigtigt for dig.

Hvis du bare vil købe en simpel temaskine og bruge så få penge som muligt, vil et billigt apparat sandsynligvis være tilstrækkeligt. På den anden side, hvis du værdsætter den bedst mulige kvalitet, en stor kapacitet og et elegant look, bør du være parat til at investere lidt flere penge, hvis du vil købe en ny samovar.

Hvad betyder samovar?

Udtrykket samovar kommer fra det russiske. Det er sammensat af de to ord ""samo"" og ""krig"". Samo betyder ""selv"" på tysk og krig betyder ""kokke"". Bogstaveligt oversat betyder samovar ""selvkoger"", hvilket grundlæggende beskriver enhedernes funktion ganske godt.

Tetilberedning med samovaren i fire enkle trin

At lave te med en samovar er virkelig ikke en kompliceret sag. Hvis du aldrig har brugt en samovar før, har vi kort opsummeret de vigtigste trin for dig nedenfor.

Sådan tilbereder du din te med en samovar:

 • Trin 1: Fyld samovarens kedel med vand og varm den op.
 • Trin 2: Fyld tekanden med løse teblade og en lille mængde varmt vand.
 • Trin 3: Fortynd tekoncentratet fra gryden med vand fra samovaren efter din personlige smag.
 • Trin 4: Nyd din te lavet med samovaren.

Er en samovar egnet til mig?

Måske er du stadig usikker på, om du virkelig skal købe en samovar, eller om en konventionel kedel ikke er helt tilstrækkelig til at tilberede din te.

Det er forståeligt. For man behøver selvfølgelig ikke nødvendigvis en samovar for at lave te. Men hvis du værdsætter optimal te-nydelse og kan lide at fejre det regelmæssigt med dine venner eller familie, er en samovar perfekt til dig. En simpel kedel kan ikke følge med.

Vi er derfor ikke i tvivl om, at du ikke længere vil gå glip af den særlige oplevelse, der er forbundet med at tilberede te med en samovar.

Køb samovarer af høj kvalitet billigt i onlineshoppen

Hvis du leder efter en samovar, er du kommet til det rigtige sted i vores butik. Fordi vi tilbyder dig et udvalg af enheder af høj kvalitet, som du nemt kan bestille online og få dem leveret.

Køb samovaren efter eget valg i vores online shop og gør tilberedningen af ​​te til en helt speciel oplevelse. Vi er sikre på, at du vil blive glad for kvaliteten af temaskinen og vores fantastiske kundeservice.