Fadølsanlæg

Fadølsanlæg

En god fadøl kan serveres på få minutter, og den smager endnu bedre på et professionelt fadølsanlæg med forskelligt slags tilbehør. Flere og flere af dem som elsker at drikke øl og er hobbybryggere øvil gerne lave deres eget øl derhjemme, men selvfølgelig også tappe det og hælde det på glas eller i flasker. Et fadølsanlæg er derfor ofte en del af inventaret i klubhuse og i andre foreninger. Udskænkning af fadøl af enhver type, frister med det rigtige kuldioxidindhold og lækkert skum som et ""kirsebær på toppen"". Det er vigtigt, at anlægget og tilbehøret er af god kvalitet, og at du rengør systemet regelmæssigt, men selv med god rengøring bør øllet aldrig komme i kontakt med hanen. Du kan bestille fadølsanlæg, tilbehør og rengøringsmidler direkte på vores hjemmeside. Desuden kan du få det leveret til din adresse, eller til et hvilket som helst andet sted som et klubhus, hvor det vil blive leveret til hurtigt og nemt.

Professionelle fadølsanlæg

På en pub er fadølsanlæg simpelthen en del af inventaret, og derhjemme er fadølsanlæg samtidig en af højdepunkterne ved enhver fest, begivenhed eller komsammen du nu måtte have stablet på benene. At skænke en lækker fadøl selv er bare grineren! Hvert fadølsanlæg anlæg skal dog indstilles korrekt inden brug. Når du gør det, skal du være særligt opmærksom på CO2-trykket, fordi sikkerhed også er en prioritet når du tapper øl, så du nemt kan tappe dit første fadøl uden problemer. I øvrigt smager øllet bedst når det tappes friskt, og ikke tappes på forhånd og derefter hældes sammen.

Sådan tapper du øl korrekt

Hold først ølglasset i en vinkel under hanen, og åbn for hanen. Ved påfyldning bevæges glasset langsomt op i en lodret position. Når glasset er ca. 2/3 fuldt, skal du lukke for hanen og lade øllet hvile kortvarigt, så skummet kan sætte sig. Når du sætter glasset til hanen igen, løber øllet ned ad kanten og ned i glasset, og du fylder ølglasset op til kanten. En undtagelse er gamle øl og hvedeøl, som skal tappes på én gang. Mange fadølsanlæg har også en skumknap, hvorpå du kan indstille skumkronen lidt.

Hvis glasset er for tørt, dannes der meget skum og bobler, så du skal skylle glasset inden du tapper. Selv en tappehane der ikke er helt åben, fører til kraftig skumdannelse, og hvis trykket er for lavt dannes der ikke skum. For varm øl fører også til for meget skum. Den ideelle øltemperatur er 6 til 7°C. Termostater og andet tilbehør hjælper med at skænke en perfekt fadøl.